اگر رویارویی با شایعات رسانه های اجتماعی، مشکلات و نگرانی های تولید و فشارهای زندگی واقعی برای ایلان ماسک (مدیرعامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره تسلا موتورز) کافی نبودند، او حالا به طور جدی با رقابتی سخت در بازار خودروهای الکترونیکی لاکچری که زمانی برا آن سلطه داشت روبروست.
زمانی که تسلا سمبلی بود برای مشتریانی که خواستار اتوموبیل رانی لاکچری بدون بالا رفتن هزینه های سوخت بودند، شرکت های آئودی و مرسدس بنز به زودی جایگزین های موفق الکترونیکی را ارائه کردند که نه تنها از لحاظ قیمت و هزینه ها مناسب تر بودند، بلکه با کوله باری از تجربیات خودروسازی که فقط برندهای بزرگ و مطرح توانایی ارائه شان را دارند آمدند.
اما جگوار -و نه همتای اختصاصی اش لندرور- در حرکتی غافلگیرانه اولین کمپانی بود که اوایل امسال از خودروی شاسی بلند تمام برقی تسلا ریوالینگ که با برد مسافت حدودا ۲۹۸ مایلی، سبک پیشرفته و تکنولوژی داخلی که علاقمندان وسایل مکانیکی را مبهوت خود میکند، پرده برداری کرد.
زیبایی ماشین های برقی در این است که مانند بسیاری از وسایل متحرک نیازی به قطعات روغنی، شفت و لوله های سوخت که در سوخت داخلی متداولِ بیشتر ماشین آلاتی که با موتور بنزینی کار میکنند وجود ندارد.
در نتیجه، I-Pace دارای ویژگیهای نسبتا خلاقانه مانند کاپوت کوچک، فاصله محوری (فاصله بین مرکز چرخهای جلو تا مرکز چرخهای عقب) بلند و ارتفاع کوتاه برای نشستن است، به این معنی که این خودرو دنیای ماشینهای شاسی بلند، اتومبیل های دو در و ماشینهای اسپورت را دور زده، به نحوی که در واقع به قراردادها و عرف طراحیِ هیچیک از این نوع خودروها وفادار نبوده است.
برخی می گویند که I pace بطور مرسوم زیبایی ظاهری چندانی ندارد، اما مطمئنا قابل توجه و گیراست و زمانی که در حال رانندگی هستید چرخهای ۲۲ اینچی آن و رنگ مشکی خیره کننده آن، بدون شک نظر عابران پیاده را به خود جلب می کند.
درون خودرو، موارد بیشتری برای هیجان زده شدن دارد ( بعدا در مورد تکنولوژی داخلی صحبت میکنیم)، با چرم لاکچری و مواد ضد وگن* شرکت کوادرات(شرکت دانمارکی طراحی پارچه و منسوجات)، بافت هوشمند جایگزینی دارد که نوع حیوانی بافت منسوجات را پنهان می کند، پارچه هایی که از مواد بازیافتی تهیه شده اند و نه موادی از جنس پوست حیوانات.
همچنین درون خودرو فضای وسیعی دارد، که با داشتن پیشرانه *ی(۱) تمام الکتریکی، هم از طرف سقف و هم جای پا، فضای کافی و مورد نیاز برای رانندگان قدبلندتر را ایجاد کرده، در حالی که سانروف وسیع آن نور زیادی را برای درون اتومبیل فراهم میکند.
این اتوموبیل جادار، مدرن و فوق العاده راحت، برای طی کردن مسافت های طولانی است و اصلا راننده را خسته نمی کند.
غیرممکن است که در مورد یک خودروی برقی جدید بدون تکرار متوالی ارقام صحبت کنیم، بنابراین در این قسمت به این مورد میپردازیم:
باتری ۹۰ کیلوواتی به کار رفته در I Pace به دو موتور برق قوی (یکی در هر محور) متصل است، به این معنا که می تواند تنها در 4.8 ثانیه سرعت را از 0 به 62 مایل در ساعت برساند و در همین مدت نیز قادر به رسیدن تا اوج سرعت یعنی 124مایل در ساعت می باشد.
شارژ باتری سریع یعنی رسیدن به ۸۰ درصد شارژ در حدود ۴۰ دقیقه زمان از یک جایگاه شارژ سوپر ۱۰۰ کیلوواتی، که در حال حاضر فقط افرادی که خودروی تسلا دارند می توانند از آن بهره ببرند، در حالی که یک شارژر اتومبیل ۷ کیلوواتیِ معمولی در منزل می تواند به آسانی به شارژر کامل در طول شب برسد.
اما اگر برای لحظه ای اعداد را کنار بگذاریم، I Pace همچنین رانندگی هیجان انگیزی را به شما ارائه می کند.- سیستم (۲)awd این خودرو با توجه به برقی بودن موتور، شتابی را ارائه میکند که معمولا مختص اتومبیل های اسپورت است.
اگر شخصی در تلاش باشد که به شما بفهماند خودروهای برقی ملال آور و خسته کننده هستند، کاملا واضح و روشن است که هیچگاه با I Pace رانندگی نکرده اند. در نهایت، این اتومبیل توسط شرکتی ساخته شده که سابقه ی طولانی در ساخت ماشین های اسپورت بنزینی دارد که به این معناست که این خودروی برقی همچنان از اینکه خودروی مورد نظر شما برای جاده های کوچک و بزرگ است راضی کننده است.
بعلاوه، جگوار و لندرور سابقه نسبتا قابل توجهی را در زمینه تکنولوژی ساخت خودروهای آفرود دارند، بنابراین اتومبیل شاسی بلند برقی جگوار می تواند از عهده ی برخی مشکلات نسبتا سخت بر آید.
مثلا موتورهای برقی دوقلو که بعضی از عملکردهای خوب awd را امکانپذیر می سازند.
اگر بخواهیم مته به خشخاش بذاریم (که ما واقعا اینجا ملانقطه گیر بودیم😉) ، فرمان ماشین در مقایسه با هاچبک معمولی شما، در سرعتهای پایین واقعا سنگین احساس می شود و پدال ترمز نیز با کمی فشارِ متوالیِ بیشتر عمل میکند. اما این خودرو دارای تکنولوژی است که مخازن باتری را هنگام خلاصی ماشین و گرفتن ترمز شارژ میکند و انرژی رامجدد به باتری بر می گردانند.
اگر چه سیستم "اینفوتینمنت"(۳) آیپد اتومبیل جگوار به اندازه ی، سیستم مشابه ی خودروی تسلا قدرتمند و تاثیر گذار نیست، اما جگوار استحقاق و اعتبار لازم برای داشتن عنوان خودروی مفهومی(۴) را در ساخت اتومبیل مدل I Pace تولید این کمپانی را چه از لحاظ داخلی و چه از لحاظ قسمت بیرون دارد.
خطوط ضخیم در قسمت بیرونی خودرو با سیستم چند لمسی (مولتی تاچ) جدید داخلی قابل تحسین هستند، یک صفحه لمسی ۱۰ اینچی در قسمت بالای پخش خودور و یک صفحه نمایش ۵ اینچی نیز در قسمت پایین آن قرار دارد. اگر کسی آنقدر خوش شانس بوده که زمانی را در اتومبیل رنجرور ولار سپری کرده باشد، این سیستم که ترکیب دو صفحه مدرج متحرک بر روی قسمت پایین صفحه که گرمایش و تهویه را تامین میکند، و قسمت بالایی که نقشه ها و رسانه ها را مدیریت می کند، را احتمالا می تواند تشخیص دهد.
صفحه نمایش در قسمت جلوی راننده ادامه دارد، به نحوی که نمایشگر۱۲.۳ اینچی (۵) TFT آن در محل دستگاه قدیمی و از مد افتاده ی قطب نما قرار دارد و می تواند به گونه ای تنظیم شود که تقریبا اطلاعات در هر زمینه ای که برای راننده مورد استفاده است را باز نمایش دهد.
همانطور که می توانید تصور کنید، اکثر دکمه ها و صفحات مدرج برای این سطح تمام صفحه ی شیک که موهبت (و بعضی اوقات مصیبت) است، محو شده اند. مسیریابی از طریق منوهای بیشمار صفحه لمسی می تواند بسیار مشکل و وقت گیر باشد، حال آنکه سیستم "Jags sat nav" علیرغم اینکه برای این مدل، به منظور نشان دادن ایستگاههای شارژ هوشمندانه تنظیم شده برای نشان دادن واکنش خودرو و محاسبات کمی کند بنظر می رسد.
ویژگی برجسته ی فنی دیگر این خودرو شامل ادغام آمازون الکسا است، که کنترل قسمتی از تجهیزات و دستگاههای خودرو را امکانپذیر می سازند، و یا از سیستم Echo خودرو در مورد مسافت باقیمانده مقصد قبل از خروج از منزل سوال می پرسد.
همچنین اتصال تلفن هوشمند نیز در این اتومبیل وجود دارد که به شکل اپلیکیشن جگوار اجازه ی مستقر شدن، قفل و باز شدن بصورت کنترل از راه دور را به خودرو می دهد، در حالی که به جزئیاتِ میزان باقیمانده از شارژ باتری و کمک به مکان یابیِ نزدیکترین نقاط شارژگیری باتری خودرو را نیز رسیدگی می کند.
با قیمت 58.995 پوندی (شامل کمک هزینه ی دولت بریتانیا برای خرید خودروهای شارژی)، خودروی I-Pace چندان ارزان قیمت نیست اما به نظر می رسد که از لحاظ قیمت مانند بسیاری از خودرو های دیگر است.
جگوار فقط به ساخت یک وسیله ی نقلیه ی برقی که بتواند از مکانی به مکان دیگر با کمترین آلودگی صوتی( و قبض های مصرف سوخت) برود، دلخوش نبوده، بلکه خودرویی فوق العاده، ایده آل برای رانندگی و با توانایی تاثیرگذاری عالی تولید کرده است.
اخیرا که آئودی و مرسدس بنز از اتومبیل های شاسی بلند تمام برقی شان پرده برداری کرده اند، تسلا در آستانه ی شروعی است که طی سال آینده واقعا رقابت را گرم می کند، اما I- pace می تواند با خوشحالی ادعا کند که اولین برند پذیرفته شده در این زمینه است و باعث نگرانی نخبگان تکنولوژی سیلیکون ولی(۶) در این رقابت باشد.
پی نوشت:
(۱) سامانه تولید و انتقال نيرو، مکانیسم تولید و انتقال قدرت.
این سامانه شامل موتور، گیربکس، محور یا اکسل و دیفرانسیل میباشد که با هم وظیفه تولید و انتقال نیرو را به چرخ های اتومبیل بعهده دارند.
(۲)برخلاف سیستم ۴wd که تماما مکانیکی است، سیستم awd از سه دیفرانسیل الکترونیکی برای کنترل متغیر قدرت وارده به محور جلو و عقب استفاده می کند. دیفرانسیل مرکزی در این سیستم انتقال گشتاور به محور های عقب و جلو را تعیین می کند و دیفرانسیل هر محور قدرت انتقالی به هر چرخ را معین می سازد.
(۳) سیستم اطلاعاتی / سرگرمی (Infotainment) موجود در خودروهای امروزی دامنه وسیعی از قابلیت ها را شامل شده و امکانات بسیار زیادی را به راننده و سرنشینان ارائه می دهد. از جمله این توانایی ها می توان به سیستم گیرنده رادیو به خصوص سیستم رادیو های دیجیتال جدید یا DAB، سیستم ناوبری ماهواره ای یا GPS، قابلیت اتصال به دستگاه های جدیدی ماند تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها با استفاده از سیستم ارتباطی بی سیم بلوتوث همراه با قابلیت نمایش پیام (SMS)، قابلیت پخش فایل های صوتی با پشتیبانی از فرمت های مختلفی مانند MP3، WMA و دیسک های صوتی با پشتیبانی از سیسستم های ذخیره سازی اطلاعات مانند هارد دیسک های اکسترنال، حافظه های USB و سیستم بلوتوث، دسترسی بهه اینترنت، به اشتراک گذاری اینترنت برای سرنشینان داخل خودرو توسط قابلیت WiFi Hotspot با قابلیت دسترسی به آخرین اخبار ترافیکی و هماهنگ با سیستم ناوبری ماهواره ای، گیرنده تلویزیون، نمایش تصاویر ارسال شده توسط دوربین هایی نصب شده بر روی خودرو مانند دوربین های کمکی دنده عقب و یا دوربین های موجود در سیستم دوربین های کمکی 360 درجه و یا انتقال صفحه گوشی های هوشمند همراه به روی صفحه نمایشگر لمسی سیستم به منظور استفاده از یک صفحهه نمایش بزرگ تر برای گوشی تلفن همراه هوشمند اشاره کرد.
(۴) خودروی مفهومی یا خودروی کانسپت، به خودرویی گفته میشود که هدف خودروساز از ساخت آن، نشان دادن توانمندیهای خود در تولید یک خودرو با طراحی مدرن، آینده نگرانه و استفاده از قابلیتهای فنی فوقالعاده حرفهای و تکنولوژیهای جدید است که اینگونه خودروها را از سایرین متمایز میسازد. مفهومیها معمولاً از نظر طراحی به مراتب پیشرفته تر از خودروهای دیگری که به مرحله تولید میرسند هستند. طراحی اینگونه خودروها معمولاً آینده نگرانه است، به این معنا که خودروی مفهومی میتواند تفکراتی که یک خودروساز برای چندین سال آینده نمایان کند.
(۵) به عنوان یک دستگاه نمایشگر، TFT مخفف Thin Film Transistorاست و برای افزایش عملکرد و سودمندی صفحه نمایش ال سی دی استفاده می شود.
(۶) سیلیکونولی، به معنی درهٔ سیلیکون، (به انگلیسی:Silicon Valley) نام رایج و غیررسمی منطقهای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومهٔ سانتا کلارا، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا است. شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکتهای مطرح انفورماتیک جهان در این منطقهاست. کمپانی تسلا موتورز یکی از شرکت های بزرگی است که در این منطقه قرار دارد.